Wendy vertelt

Wendy vertelt ...

Hallo,


ik ben Wendy, trotse oprichtster van VZW ZeZijnZo.


Bij deze een woordje uitleg over mezelf en waarom ik de vereniging ZeZijnZo heb opgericht:

 

Ik ben zelf mama van kinderen met ontwikkelingsproblemen en heb ook al alle instanties bezocht zoals, CAW, DAGG etc.

Ik ben er goed geholpen geweest samen met mijn kinderen en ik ben zeer blij dat er dergelijke instanties bestaan waar je als ouder bij terecht kan!


Maar toch miste ik dat net iets extra, zoals mijn verhalen en ervaringen delen met ouders die ook kinderen hebben met achterstand. Ik wou me zo graag beter begrepen voelen en ook meer doen dan enkel de verhalen en tips voor de kinderen uit de boekjes lezen en doornemen.


Vandaar dat ik al mijn moed bij elkaar geraapt heb en zo op 11-09-2016 een

praatgroep heb opgericht. Een praatgroep genaamd “ZeZijnZo” en stap voor stap kwamen er ouders bij en zo heb in deze 2 jaar toch gemerkt dat er nood is aan een praatgroep zoals ZeZijnZo. Maar ook dat er nog teveel schaamte heerst bij de ouders, bang dat de buitenwereld hoort dat ook zij een kind hebben met een ‘rugzakje'.


Op 1 mei 2018 heb ik de beslissing genomen om van ZeZijnZo een VZW te maken omdat ik veel meer wil betekenen voor de ouders en hun kinderen.


"We zijn de eerste praatgroep in heel Limburg waar geen instanties bij betrokken zijn (we zijn dus onafhankelijk)!"


Sinds kort hebben we ook gespreksmomenten geïntroduceerd, waarbij we on-line contact met elkaar kunnen hebben.


VZW ZeZijnZo onderscheid zich van alle andere initiatieven en instanties, we zijn een VZW waar veel ouders al jaren naar opzoek zijn: gezellige momenten samen beleven waar ieder zijn verhaal kan doen, zijn of haar hart kan luchten en bovenal ook samen kunnen lachen en plezier maken, tips uitdelen en eigen ervaringen delen.

 

Soms organiseren wij ook uitstapjes voor het hele gezin aan schappelijke prijzen en zelfs uitstapjes “for ladies only” met alle mama’s die aangesloten zijn bij onze VZW.

 

Er wordt ook relevante informatie gedeeld op deze website en de besloten Facebook-groep, waarbij je als ouder onder andere naar lezingen kan gaan die voor jou en jouw kind zeer relevant kunnen zijn.


En nog zoveel meer…


Er zijn nog vele toekomstplannen in verband met de kinderen op vlak van activiteiten, uitstappen, spannend dus!

We zijn er volop mee bezig!!!

  

We zijn kortom nu al heel mooi uitgegroeid tot een leuke groep ouders die elk op hun manier een plekje bij ons hebben gevonden.

 

Om een lang verhaal kort te maken:


Ik wil de taboe doorbreken!

 

De buitenwereld tonen dat onze kinderen niet anders zijn dan andere kinderen, elk van onze kinderen speciaal zijn en uniek elk op hun manier, zo mooi! "We zijn allemaal gelijk of je nu een kind met ontwikkelingsproblemen hebt of niet: Samen zijn we 1 team."

 

Ikzelf heb reeds 20 jaar zelf ervaring met deze kinderen en als de ouders professionele hulp willen, dan verwijzen we ze zeker door naar de nodige instanties.

 

Indien je nog vragen hebt aarzel dan zeker niet om ons een mailtje te sturen of het contactformulier in te vullen bij “Contact” op deze website.

 

Hopelijk tot binnenkort!

Warme groetjes,


Wendy Gerets