ZeZijnZo in de media

ZeZijnZo in de media

Genomineerd voor Cardijnprijs 2019!

Met trots delen wij jullie mee dat we bij de 3 genomineerd horen voor de Kardinaal Cardijnprijs voor 2019 en dit uit 18 inzendingen!

Er werd gekozen uit 1 nationaal, 1 regionaal en 1 internationaal project, wij behoren tot de nationale.

We hebben een mooi Kardinaal Cardijn beeldje mogen in ontvangst nemen tijdens de persconferentie in Halle.


We zijn enthousiast genomineerd te zijn als kanshebber voor een mooie prijs mede omwille wij ook pas als vzw nog maar recentelijk gestart zijn met ons concept.
Er was veel positivisme vanuit de mensen die het heel erg mooi vinden om wat we doen, wie we zijn en waarvoor we ons dagelijks inzetten.

Onze oprichtster, Wendy was heel emotioneel enthousiast over dit heugelijk nieuws en dat de organisatie vol lof was over onze vereniging.
Uiteraard zijn alle medewerkers én ouders trots met deze nominatie. 


De uitreiking vind plaats op 30 mei in het stadhuis van Halle met een receptie.

Ouders en andere mensen zijn welkom aanwezig te zijn ter ondersteuning en support voor onze vereniging.


Wat doet vzw Cardijn?

 "We reiken de Cardijnprijs om de twee jaar uit aan een persoon of vereniging die zich in de geest van Hallenaar Jozef Cardijn inzet voor de zwakkeren in de samenleving. Het gaat om organisaties die de kansarmoede bestrijden, die jongeren zichzelf helpen ontplooien, die zich inzetten voor arbeiders en werkgelegenheid of aan achtergestelde groepen nieuwe kansen geven", verduidelijkt Guy Tordeur, voorzitter van de vzw Cardijn. 


(Bron: Nieuwsblad)

Buurtpolitie acteurs Robin en Lotte stellen onze vzw voor!

 

#VTM #RodeNeuzendag 

Onze vereniging op Grensland Actueel!

Grensland Actueel kwam ons filmen in verband met onze vereniging!🎥

Spannend maar het was super leuk!🤩

 

Wij willen de taboe doorbreken die er heerst.

De buitenwereld tonen dat onze kinderen niet anders zijn dan andere kinderen, elk van onze kinderen speciaal zijn en uniek elk op hun eigen manier.🤗

 

👀Je kan de beelden hier bekijken: https://www.facebook.com/grenslandactueel/videos/2246545735581202/

 

🌐Neem contact op met ons via: www.vzw-zezijnzo.be

 

(Aansluiten tot onze vereniging is geheel gratis en vrijblijvend!)

 

Met bijzonder veel dank aan www.grenslandactueel.be! 🙏

Onze vereniging in Het Belang Van Limburg:

Patrick van Horne van Grensland actueel schreef een column voor onze vereniging totaal onverwachts maar zo welkom!

Bezin en laat je even meeslepen door dit prachtig stukje tekst!🙏❤️

 

"Autumn, de herfst, je zou niet verwachten dat daarover geschreven zou worden in deze witte en koude week… en toch. Ik vind dat vzw ZeZijnZo dit schrijfsel verdient.

Autumn-kinderen zijn namelijk kinderen met een beperking. Ik stel het me voor als een boom die in de herfst zijn bladeren, soms zelfs een tak, verliest. Maar de bomen zijn in de herfst wél op z’n mooist. Dat hoorde ik ook aan Wendy Gerets bij haar gesprek met Grensland Actueel. Er zijn geen verplichtingen en iedereen is welkom bij de vzw. Iedereen, een eenvoudig woord, maar in dit geval zeker zoveel betekenend. Om maar te zwijgen over het woord ‘welkom’.

 

Herinner jij het je ook? Die ene keer waarop jouw kind zijn zinnetje niet kreeg in het warenhuis en plat op de buik ging liggen huilen? Sneden de blikken van de winkelende medemensen ook dwars door je heen toen je, zoals het pedagogisch beschreven staat als ‘goed’, het kind liet liggen en een stukje verder liep? Natuurlijk deed je je best om het te laten lijken dat je dit met plezier deed, maar diep vanbinnen brak je.

Die blikken, die harde blikken van de mooie medemensen, kunnen iemand klein maken. Ik herinner me de verbaasde blikken nog goed. Of de oma die zich plots begon te moeien met mijn kind dat ik iets aan het bijleren was. Om nou te zeggen dat ik me daar iets van aantrek, dat is overdreven, maar ik kan me voorstellen dat sommige ouders door de grond zakken van schaamte.

 

Wij hebben geen autumn-kinderen, maar kinderen uit de ‘normale’ stroom. We hebben kinderen waarvan ooit, door iemand, besloten is dat dat de normale kinderen zijn. Waarom? Gewoon, er moet een maatstaf zijn. Doordat die maatstaf er moest zijn, heeft die ‘iemand’ er onrechtstreeks voor gezorgd dat het ontstaan van vzw ZeZijnZo nodig was.

En toch… vind ik de herfst het mooiste seizoen van het jaar. Ik vind de naam van groep kinderen waarvoor vzw ZeZijnZo zich inzet heel goed gekozen.

Misschien moeten we met zijn allen wat meer tijd maken om van de herfst-kinderen te genieten? Als we af en toe op een bankje de mooie kleuren, sterke takken en stoere stammen van de herfstbomen gadeslaan, kunnen we veel harder genieten van hun pracht.

We poffen kastanjes op een open vuur, zingen (met jas aan) liedjes rond een kampvuur en genieten van de herfstzon. Ik geniet al als ik erover mag schrijven.

De kinderen met ADHD, ASS, gedragsproblemen en zo meer zijn onze herfstbomen, ze kleuren onze wereld in de mooiste kleuren die er zijn. En och, over de storm die soms door hen veroorzaakt wordt: iedereen heeft toch recht op een minder goed momentje?"

 

"Ik wens vzw ZeZijnZo heel veel succes in de toekomst toe en veel plezier met de autumn-kinderen en hun ouders. Een grote pluim op jullie hoed voor het mooie werk!"

© Copyright. All Rights Reserved 2018